Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2015 11:17 - Кой за какво се бори в А група?
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 860 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През уикенда се изигра втория кръг в А група, като той мина изцяло под знака на слабото представяне на българските отбори в Европа. Те отпаднаха още през месец юли, което означава, че те ще съсредоточат всичките си сили в родното първенство. Форматът на А група през този сезон - 10 отбора и 4 двубоя между всички тимове показва, че ще има много интересни и равностойни сблъсъци, като до момента не се откроява отбор, който е аутсайдер. Също така този форма предвижда малки разлики в класиранията и до последно двубоите ще имат значение и ще се играят, няма да има безсмислени срещи като в вторите групи на плейофите в последните сезони.

Лудогорец

Четирикратните шампиони на България отново са основен фаворит за титлата в страната. Въпреки че тимът бе напуснат от много от звездите си в последните години, орлите закупиха много нови и класни футболисти, последният от които е Джонатан Кафу от Сантош. Въпреки колебливия старт и отпадането от слабака Милсами и фалстарта в А група срещу Литекс в Ловеч смятам, че Лудогорец притежава много по-голяма класа от другите отбори в А група, което рано или късно ще доведе до резултати. Дали ще остане Бруно Рибейро или ще бъде отстранен, това няма да промени обстоятелствата.

Берое

Старозагорци са може би един от най-силните отбори през този сезон. Те единствени успяха да запишат победи в Европа, като тимът отпада след 2 победи 1 равенство и 1 загуба, като се държа като равен срещу силния тим на Брьондби и само късметът ги лиши от класиране на пред в турнира. Берое взе сребърните медали през миналия сезон, което показва, че в отбора се работи правилно и се надгражда. През лятото тимът бе подсилен от класни за българското първенство играчи, които добавиха плътност и качество на всички позиции в отбора. Смятам, че през този сезон Берое също ще са фактор в първенството и ще се опита по всячески начин да затрудни шампиона Лудогорец. Тимът притежава необходимата класа да се бори за класиране в тройката и съответно Лига Европа. Но манталитетът на Петър Хубчев е битка до края, което означава, че Берое ще се осмелят да се опитат да докоснат трона на Лудогорец. Дали това ще се случи, ще разберем през май.

Литекс

Ловчанлии в последните сезони са неизменно в челото на класирането и често играят в Лига Европа, но без особено добри постижения. Този сезон отпаднаха от непретенциозния Йелгава след 2 равенства. През миналия сезон тимът игра на приливи и отливи и завърши на 4-то място. През този сезон тимът запази основното ядро на състава си, но смени треньора. Красимир Балъков напусна след като тимът отпадна от Йелгава и бе заместен от опитния Люпко Петрович. И началото бе силно - тимът победи Лудогорец и завърши наравно като гост на Левски. През този сезон Литекс също ще е един от силните отбори и ще се бори за местата, даващи право да участват в Европа, но титлата ще е далеч от ловчанлии.

Ботев Пловдив

Канарчетата бързо загубиха позициите си. Преди 2 сезона бяха един от най-силните отбори, играха силно в Лига Европа, но след фалита на КТБ тимът играе трудно. Въпреки това през миналия сезон успяха да завършат на 6-та позиция, но през този сезон нещата ще са още по-трудни. Началото е трудно и колебливо, което доведе до освобождаване на треньора след невероятната загуба от новака Монтана с 0:6. Тимът е съставен основно от младоци, които търсят да се докажат и да бъдат трансферирани. Ботев през този сезон ще се движи опасно близо до последните места в класирането, но предполагам ще успеят да се спасят. Би трябвало те да стабилизират представянето си и да се наредят в средата на таблицата.

Левски

Сините са вечният претендент за титлата. Самото име Левски носи със себе си това, че отборът винаги се бори за титлата. Но през последните сезони това не е така. В допълнение тимът върви стремглаво на долу, като през миналия сезон завърши на срамното за тима седмо място. Лятото бе емоционално за Левски. Тимът бе напуснат от Тодор Батков. Иво Томов се впусна в търсене на спонсори, но за момента няма нищо сигурно. Сините обиграват основно юноши и разчитат на свободни трансфери. Опитният наставник Стойчо Стоев може да стабилизира представянето на отбора, но той трудно би се преборил за място в тройката. Въпреки това смятам, че Левски ще покаже по-добро лице от това, което показа през миналия сезон.

Черно море

Варненци играха смело в Европа, като в първия двубой надиграха силния Динамо Минск. Все пак Черно море закономерно отпадна от турнира. През миналия сезон те, заедно с Левски, останаха във втората шестица, но това им даде свобода да играят за купата на България, трофей, който спечелиха драматично във финала срещу Левски. Тимът е един от стабилните през последните години и особено като домакини могат да вземат точки срещу всеки отбор. Въпреки това Черно море едва ли ще успее да се класира отново за евро турнирите, освен ако не направи нов подвиг за купата на България. В първенството едва ли ще се пребори за нещо повече от средата на класирането.

Локомотив Пловдив

Чено-белите през миналия сезон си поиграха на ръба на бръснача и по едно време изглеждаше възможно, че могат да изпаднат в Б група, но все пак се спасиха със стабилизиране на представянето си в края на сезона. През този сезон не се очаква по-добро представяне, като основната битка на пловдивчани ще е да се спасят от изпадане. Добрата новина за тях е, че новият формат предвижда само един отбор да изпадне, а предпоследния трябва да играе бараж срещу втория от Б група.

Славия

Белите през последните години рядко играят значима роля. Те рано си осигуряват участие в А група през следващия сезон и рядко им се налага да треперят в последните кръгове, но за нещо повече Славия няма сили. Подобно на миналия сезон, през този отново Славия са на чело след първите два кръга след гръмки победи с по 3:0. Но това не трябва да ни заблуждава - те дойдоха срещу закъсалия тим на Локо Пловдив и новака Пирин Благоевград. Все пак Славия е опитен отбор и ще запази мястото си в А група,било то през преминаване през бараж.

Монтана

Тимът безспорно има голям потенциал и доказа това с добрия си старт - 4 точки от първите два мача. От двата новака безспорно Монтана е по-класният и има по-голям шанс да остане в А група. Монтана доказа своята сила още през миналия сезон, когато в турнира за купата на България отстраниха ЦСКА, а след това победиха Левски като домакини, но отпаднаха след реванша. През този сезон тимът бе подсилен от опитни в А група играчи и това най-вероятно ще им помогне да запазят позицията си в А група, дори те може да не преминат и през баража за оставане в дивизията.

Пирин Благоевград

Тимът от Благоевград може би изглежда най-големият кандидат за изпадане от дивизията. Въпреки, че те притежават опитен отбор, смятам, че класата не е достатъчна за оставане в дивизията. Все пак те ще се борят с Локо Пловдив, Монтана и Славия, но за момента имат най-малки шансове за оставане. Надеждата на тима може да дойде от лошото финансово състояние на някои от отборите, които могат да изпаднат в криза и Пирин да се възползва от това.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25421
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031