Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 22:59 - Дилемата пред ван Гаал в средата на терена
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Манчестър Юнайтед безспорно притежава много качество в средата на терена. През този трансферен прозорец „червените дяволи“ привлякоха два класни полузащитника – Бастиан Швайнщайгер и Морган Шнайдерлин. Към тях можем да добавим Андер Ерера и Майкъл Карик. Също така в средата на терена може да се подвизават и Маруан Фелайни, и Дейли Блинд. Безспорно тимът разполага с избор в средата на терена, но пред мениджъра на Юнайтед стои трудната задача кои халфове да избере за предстоящите двубои.

Миналата седмица в двубоя срещу Барселона холандският специалист отбеляза, че титулярите, които се очаква да започнат срещу Тотнъм в първия кръг на Висшата лига ще изиграят 60 минути, а останалата част от тима – 30 минути. Ако Луис ван Гаал спази тази уговорка, то Майкъл Карик и Морган Шнайдерлин трябва да започнат. Но да погледнем какво казват числата за халфовете на Юнайтед.

Майкъл Карик е на 34 години, но това не означава, че той не е класен играч и няма възможностите да гради играта на Юнайтед. Нека си припомним какво правеха Пол Скоулс и Раян Гигс на по-голяма възраст. Упрекван, че той няма нужната класа за Юнайтед и, че няма правилната мотивация, през миналия сезон доказа, че той е един от ключовите играчи на „червените дяволи“. Отборът е загубил само 1 двубой за първенството, когато Майкъл Карик е стартирал и е загубил 7 срещи, когато той не играе. Това доказва неговото влияние за общото представяне на тима, особено в дефанзивен план.

Морган Шнайдерлин също е много стабилен в средата на терена. Французина се нареди на 3-та позиция сред полузащитниците във висшата лига по отнети топки. Той също така се включва успешно при пресата при изнасяна на топката на противниците. Също така той е енергичен играч, който може да добави сила в средата на терена.

Бастиан Швайнщайгер безспорно е един от най-добрите играчи на тази позиция. Той е типичен пример за т.нар. полузащитник „box-to-box”. Той е участвал в 9 попадения за своя отбор. Той може успешно да се включи в двубои, в които ван Гаал ще нареди състава по-дефанзивно. Единствено липсата на опит в английския футбол може да затрудни налагането на Швайни в титулярния състав на Юнайтед.

Там, където Швайнщайгер губи позиции, а именно в последната трета на терена, там, където отборът трябва да бележи, то Андер Ерера е идеалният „коз“ за тази част. През миналия сезон той показа невероятна игра, въпреки че той не получаваше често шансове. През този сезон той ще продължи да се бори със зъби и нокти за титулярното място, но по-скоро той ще намира място сред състава при двубоите с по-непретенциозни отбори.

Дели Блинд е играч, който може да се използва на много позиции. Той може да играе в средата на терена, в лявата част на защитата или като централен защитник. Той по-рядко ще получава шанс да играе в средата на терена, защото той ще помага повече в дефанзивен план, особено ако не се стигне до трансфер на централен защитник, позиция, в която Юнайтед трябва да потърси алтернатива.

Маруан Фелайни се чувства по-добре зад гърба на нападателя и често се справяше по невероятно ефективен начин. Той умее да свали топката на земята, където тя да се поеме от халфовете и да се подаде на нападателя. Също така той може добре да пресира и да отнема топката, което също може да му помогне да се бори за титулярно място, въпреки че той бе нарочен за изгонване при идването на ван Гаал на Олд Трафорд.

Съставът на Манчестър Юнайтед притежава може би една от най-добрите централни линии и ще е предизвикателство пред Луис ван Гаал да избере правилните играчи. Той ще трябва да ги избира правилно предвид играта на съперника. Дали той ще избере правилните играчи в средата на терена ще се разбере още на старта на първенството, където „червените дяволи“ ще се изправят срещу стабилния отбор на Тотнъм.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25525
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930