Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2015 15:07 - Лигата на богатите се завръща
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 439 Коментари: 0 Гласове:
0




Днес, след около 3 месеца чакане, битките в Шампионската лига се възобновяват. Така дълго чаканият ден от футболния запалянко най-сетне дойде и българските фенове ще могат да се наслаждават на най-добрите отбори в Европа по телевизора, естествено. Лудогорец успя да наруши миналата година тази традиция българския запалянко да е далеч от лигата на богатите, но през този сезон отново нямаме представител в най-престижния футболен турнир.

Въпреки че няма български отбор в групите, 2-ма българи ще радват родните фенове. Единият е Станимир Стоилов, който пише история с Астана, като го направи първия казахстански отбор в груповата фаза на Шампионската лига.  Въпреки че Героги Миланов не играе много редовно за ЦСКА Москва, се очаква да получава повече възможности за игра в груповата фаза на турнира, което да зарадва родните фенове.

Ето какво ни очаква днес:

-          ПСЖ посреща шведския шампион Малмьо. Очаква се домакините да започнат силно кампанията и да победят категорично гостите, които не могат да се похвалят със сериозен успех в Европа. Интересен факт е, че звездата на парижани Златан Ибрахимович се изправя срещу родния си отбор.

-          Реал посреща Шахтьор. Белият балет записа впечатляваща победа като гост на Еспаньол през уикенда и ще започнат двубоя със самочувствие, но гостите са силен и непредсказуем отбор, който може да препъне всеки гранд в Европа.

-          Юнайтед гостува на ПСВ. Славният английски тим се завръща в лигата на богатите след едногодишно прекъсване и се очаква да дадат всичко от себе си за победа. Въпреки колебливата игра, тимът е на 3-та позиция в Англия и през уикенда записа победа срещу Ливърпул. Очаква се и звездата на червените дяволи Мемфис Депай да се изправи срещу бившия си отбор ПСВ Айндховен, който го изгради.

-          В другия мач от групата Волфсбург посреща ЦСКА. Немците не започнаха по най-убедителния начин първенството, но шампионската лига дава друг заряд, а тимът се завръща в турнира на богатите и ще търси победа пред родна публика. ЦСКА пък играе силно от началото на сезона, но е вероятно немският вицешампион да е твърде голяма хапка за московчани.

-          Астана на Мъри Стоилов гостува на Бенфика. В този исторически за казахстанския футбол двубой тимът на Астана ще се бори за своята чест. Ясно е, че тимът трудно ще се противопоставя на отборите, а голямото разстояние, което тимът пропътува, също може да се окаже пагубно за тимът на Стоилов. Очаква се лесна победа за домакините, които да дадат заявка за излизане от груповата фаза.

-          Галатасарай приема Атлетико Мадрид. Безспорно тимът от Мадрид е един от най-стабилните отбори в Европа през последните години и ще се стреми да затвърди това, но от друга страна Галатасарай разполага с невероятната си публика, която може да е 12-тия играч и да помогне на тима, който е изграден от опитни и класни играчи и може да се противопостави успешно на всеки гранд.

-          Манчестър сити е домакин на Ювентус в дербито на вечерта. Двата отбора са на коренно различни полюси от началото на двубоя. Гражданите записаха 5 победи от 5 двубоя във Висшата лига, като не допуснаха нито едно попадение и показват невероятен футбол. Миналогодишния финалист от турнира Ювентус започна серия А без победа от 3 двубоя и доста колебания в атака и защита. Но мачовете от шампионска лига са различни от тези за първенството и Ювентус може да покажат коренно различен облик.

-          В последния двубой от вечерта Севилия се изправя срещу М‘гладбах. Домакините спечелиха правото да играят в турнира като спечелиха Лига Европа, но от началото на сезона нямат победа за първенство. Гостите също са колебливи от началото на сезона като са на последно място в Бундеслигата. Това е възможност за един от двата отбора да спре лошото представяне и да тръгне на горе.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25500
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930