Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 12:20 - Има ли шанс България да се представи достойно?
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2015 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
В петък жребият отреди на България жестока група, група, която повечето запалянковци и футболни специалисти определят като невъзможна за родните национали. Лъвовете ще се борят за класиране на СП в Русия през 2018г. с отборите на Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург. За мондиала се класират победителите от всичките 9 групи, а 8-те най-добри 2-ри отбори играят баражи помежду си. Но какви са възможностите за родните национали да заемат едно от първите 2 места в класирането. Твърде малки бих казал, но все пак 3 години са дълъг период от време и всичко е възможно.

Холандия

Лалетата са един от най-добрите отбори в света. На последното първенство в Бразилия завършиха на 3-то място, а 4 години по-рано взеха сребърните медали. Тимът все още няма световна титла, което означава, че в Русия те ще са пределно мотивирани за да поправят това. В допълнение Холандия разполага с един от най-младите и перспективни отбори в Европа, което дава добри предпоставки за добро представяне на лалетата в целия квалификационен цикъл и евентуално на СП в Русия.
Статистика срещу Холандия: 9 двубоя (3 победи за България, 4 за Холандия и 2 равенства);
Последен двубой: победа за България с 2:1 в контрола през 2012г.

Франция

Петлите също са един от най-добрите отбори в световен мащаб. Те са носители на титлата от домашното първенство през 1998г., а на последния мондиал отпадат на четвъртфинала от бъдещия световен шампион Германия. Франция също разполага с млад и талантлив отбор, воден от звездата на тима Поп Погба. Безспорно френският отбор ще се развие, а настоящите млади таланти ще са в апогея на кариерата си около световното първенство в Русия. Традиционно френският тим изпитва трудности за директно класиране на големите първенства и често минава през баражите. Предполагам това ще се случи и в квалификациите за световното първенство през 2018г.
Статистика срещу Франция: 20 срещи (8 победи за България, 8 за Франция, 4 равенства);
Последен двубой: победа за Франция с 3:1 през 1996г. (квалификация за ЕП);

Швеция

Швеция също е един от силните отбори на континента. На сметката на шведите личи сребърния медал от домашното първенство преди повече от половин век. Тимът традиционно се представя силно на квалификации и често участва на големите футболни форуми, но без голям успех в последните години. Тимът пропусна последното световно първенство в Бразилия. Като цяло той е застаряващ, а сегашната звезда на тима Златан Ибрахимович е на 33 години, което означава, че може би евентуалното класиране на тима за СП в Русия ще е последното му участие за националния отбор. Но с оглед на отборите от групата на Швеция ще е изключително трудно да се класира за този турнир.
Статистика срещи Швеция: 14 двубоя (2 победи за България, 10 за Швеция и 2 равенства);
Последен двубой: победа за Швеция с 3:0 през 2005г (квалификация за СП);

България

Националите на пръв поглед изглеждат обречени в тази група. Освен силните отбори на Франция и Холандия, тимът ще трябва да се изправи срещу може би най-неудобният си съперник Швеция, както срещу силните отбори на Беларус и Люксембург. Лъвовете имат сравнително млад отбор, но повечето от играчите играят в долните дивизии на европейските първенства, а тези, които играят в силни отбори много трудно се преборват за титулярно място. Като добавим слабото българско първенство, доминирано от чужденци, националният отбор ще изглежда все по-слаб. Въпреки липсата на реален шанс за класиране на СП в Русия, националите трябва да се борят за всяка точка, като по този начин да се опитат да се изкачат в трета урна. Така на следващите квалификации тимът ще има един силен опонент по-малко. Все пак ако България успее да се класира не ЕП през 2016г. тимът ще придобие самочувствие в следващия квалификационен цикъл, което може да изненада приятно родните запалянковци и да станем свидетели на нови подвизи от страна на родните трикольори.

Беларус

Тимът е един от коравите отбори в Европа, който не се бори за класиране на големи първенства, но също така често успява да препъне големите грандове. Коравият тим на Беларус играе за своята чест, което често може да се окаже непреодолимо препятствие за другия отбор. В тази група този тим ще се бори с отборите на България и Люксембург за по-предно класиране.
Статистика срещу Беларус: 5 двубоя (4 победи за България, 1 за Беларус);
Последен двубой: победа за България с 2:1 (контрола);

Люксембург

Тимът от малката държава традиционно е аутсайдер във всякакъв вид квалификации, но в последните години ставаме свидетели на израстване на този отбор, като той често успява да спъне отбори от среден ранг, какъвто е този на България. Въпреки това в тази група на тима на Люксембург ще е трудно да се отлепи от последното място.
Статистика срещу Люксембург: 12 срещи (12 победи за България)
Последен двубой: победа с 2:0 (квалификация за ЕП)

Ако тази статия ви е харесала, можете да ме следите във Фейсбук страницата ми: Тайм аут



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25509
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930