Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 22:31 - Мъка за българските отбори в Европа
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.07.2015 22:40


imageДнес, 23-ти юли, участието на българските отбори в европейските клубни турнири приключи. Да, много по-рано от очакваното, толкова рано, че повечето европейски държави най-вероятно не знаят, че в момента има мачове от Шампионската лига и Лига Европа. Представителите ни в европейските клубни турнири отпаднаха още във 2-ри предварителен кръг от отбори, които не можем да кажем, че са непреодолими. Статистиката сочи, че родните представители са записали 2 победи, 4 равенства и 4 загуби срещу представители от Латвия, Литва, Молдова, Дания и Беларус.

Лудогорец

Да започнем с четирикратния шампион на България, участник в груповата фаза на Шампионската лига през миналия сезон и осмина финалист в Лига Европа преди 2 години. Естествено към тима от Разград имахме най-големи надежди за добро представяне, а благосклонният жребий накара българския запалянко да се подготви за нова порция европейски мачове до края на календарната година. Уви, "орлите" отпаднаха след 2 (!) загуби от непретенциозния молдовски шампион Милсами. И то 2 загуби, които показаха, че Лудогорец не само не е в добра кондиция, но и няма идея как да пробие коравата защита на молдовците. Проблемите в тима са много, но няма да задълбочавам в спортно-техническите грешки, които направи ръководството на тима от Разград. Сега пред "орлите" има 2 пътя. Единият е на Левски - от групова фаза на Шампионската лига, до "живуркане" пред фалита и невъзможност да спечелят трофей на родна сцена, а какво остава за силно участие в Европа. Другият път, по който може да тръгне Лудогорец, е на завръщането в Европа. Те могат да надградят отбора, слабото българско първенство дава възможност за това, и да се завърнат още по-силни в Европа следващата година и по този начин тимът ще продължи да радва неутралните футболни запалянковци. По кой път ще тръгне Лудогорец, ще разберем в следващите месеци.

Берое

Тимът от Стара Загора успя да запише единствените български победи през този сезон. Те бяха срещу Атлантис в първия кръг. Старозагорци играха смело срещу може би най-силният отбор, който се изправи срещу българските тимове Брьондби и само малшансът попречи на Берое да отстрани датчаните. Грешка в края на двубоя в Стара Загора и престижно равенство 0:0 като гост в Копенхаген правят тима от Стара Загора най-добре представилия се български тим в Европа за този сезон. Съставът е силен и може да се бори с разколебания Лудогорец за титлата в България, което ще е 2-ра титла в историята на отбора.

Черно море

От варненци очаквахме най-малко класиране напред в турнира. Въпреки това Черно море показаха добър футбол, особено при домакинството в Разград. Тогава домакините поведоха с брилянтен гол на новата звезда на тима Матиас Курьор, но в края на двубоя допуснаха гостите от Динамо Минск да изравнят. В ответния двубой Черно море загуби с разгромното 4:0. Все пак тимът на Никола Спасов показа стойностен футбол и предвид сравнително силния съперник се представиха според очакванията.

Литекс

Ловчанлии имаха най-голям шанс да направят добър поход в Лига Европа. Йелгава в първия кръг и македонския Работнички във втория. Но Литекс записа 2 равенства срещу латвийците и благодарение на повечето голове на чужд терен, Йелгава продължи напред за сметка на Литекс. След това срамно отпадане Красимир Балъков бе освободен от поста треньор на Литекс. Като цяло представянето на тима от Ловеч беше много под възможностите и може да се сметне за разочарование.

Левски и ЦСКА


За първи път отбор от София не участва в европейските клубни турнири. Двата столични гранда са далеч от славните години в Европа, като ЦСКА дори ще се подвизава във В група. Левски е на ръба на оцеляването в А група и по всичко личи, че скоро няма да се завърне в Европа. Може би отсъствието на тези грандове допринесе за слабото представяне на българските отбори в Европа. Сега за родния запалянко остава да се наслаждава на качествения футбол в Европа само по телевизията, естествено ако си плати за тази чест.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25524
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930