Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2015 10:30 - Обзор на 3-ти кръг на А група
Автор: timeout Категория: Спорт   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Ето, че снощи се изигра последния двубой 3-ти кръг на родната А група, където Литекс надигра трудно Монтана и поведе в класирането. Очаквано поради малкото на брой отбори и, че те са с изравнение възможности, двубоите са интересни и равностойни. Въпреки че са изминали само 3 кръга, вече можем да си извадим изводите за отборите, как е преминала подготовката, трансферите добри ли са и целите за предстоящия сезон дали са изпълними.

Лудогорец показа съживяване и надигра Левски.

„Орлите“ продължават да навлизат в сезона. След 3-те поредни загуби – 2 срещу Милсами в Шампионската лига и една срещу Литекс в А група, тимът стабилизира представянето си и постигна 2 победи срещу 2 от най-трудните си съперници в А група. В събота, на стадион Лудогорец Арена Лудогорец победи, въпреки, че Левски не игра лошо и дори откри резултата, но голът беше отменен поради спорна засада. През второто полувреме Лудогорец се наложи с 2 попадения и успя да се доближи на 1 точка от лидерите Литекс и Берое.

Пловдивското дерби завърши без победите.

През уикенда се състоя едно от най-зрелищните и гледани дербита в българския футбол, това между пловдивските Ботев и Локомотив. Двата отбора са в явна криза и с неясно финансиране и може би ще се борят със зъби и нокти за своето оставане в елита. Все пак Ботев е малко по-добрият отбор за момента, въпреки гръмката загуба от Монтана с 6:0 на стадион Огоста. Двата отбора поделиха точките в равностоен двубой, завършил 1:1. Това е първа точка за Локомотив и втора за Ботев, като двата отбора в 3-ти двубой не могат да запишат победа в А група.

Черно море спря възхода на Славия.

След първите 2 кръга един отбор се открояваше пред другите. Това бе тимът на Славия, който постигна 2 победи с по 3:0 срещу отборите на Локомотив Пловдив и Пирин Благоевград. Домакинството срещу Черно море бе възможност да продължат с тази серия, но коравия тим от Варна успя да спечели двубоя с 1:0. Като цяло тази среща беше равностойна, с малко положения и повече надиграване в средата на терена, но варненци успяха да излъжат белите.

Берое с труден успех върви уверено в челото.

На стадиона в Стара Загора местният тим Берое победи трудно новака Пирин. Двубоят завърши 1:0, но по-голямо впечатление направиха 3-те невероятни пропуска на най-добрия играч на домакините Жуниор Мапуку. Беройци надиграха гостите, но в края на двубоя Пирин имаше своите възможности да стигне до равенство срещу един от претендентите за челните места. Все пак това не се случи и Берое продължава да е един от най-големите съперници на Лудогорец за титлата в шампионата.

Литекс победи, но Монтана ще е фактор в А група.

Литекс победи с 2:1 тима на Монтана в последния двубой от А група късно снощи. В този двубой ярко блестеше Данило Асприля, който отбеляза 2 попадения и бе най-добрият играч на терена. Въпреки победата на ловчанлии, новаците в А група Монтана показаха добър футбол, което означава, че тимът на Ферарио Спасов ще се надиграва с отборите в челото на класирането, а няма просто да играе грубо и да се надява на статични положения. Само разколебаването на гостите след изравнителното попадение и нелепата дузпа спряха Монтана да вземат точка при гостуването си в Ловеч. Въпреки всичко гостите показаха, че ще са фактор в А група през този сезон и всеки отбор може да загуби точки срещу този противник.

Класиране:

1. Литекс – 7 точки;

2. Берое – 7 точки;

3. Славия – 6 точки;

4. Лудогорец – 6 точки;

5. Монтана – 4 точки;

6. Черно море – 4 точки;

7. Левски – 2 точки;

8. Ботев – 2 точки;

9. Локомотив Пловдив – 1 точка;

10. Пирин – 1 точка;

Ако тази статия ви е харесала, можете да ме следите във Фейсбук страницата ми: Тайм аут




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: timeout
Категория: Спорт
Прочетен: 25527
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930